ZAVOD ZA ISPITIVANJE ORUŽJA I MUNICIJE d.o.o. Kragujevac Srbija
PROOF HOUSE FOR TESTING FIREARMS AND AMMUNITION Kragujevac SERBIA

ZIGOSANJE ORUZJA
Zavod za ispitivanje oruzja i municije vrsi ispitivanje i zigosanje oruzja u skladu sa Zakonom o ispitivnju, zigosanju i obelezavanju vatrenog oruzja i municije (Sl. glasnik RS br. 46/95), Pravilnikikom i medjunarodnim propisima, Odlukom XVII-11 CIP-a. Nadoknada za ispitivanje i zigosanje oruzja je......................................................................................................2.500,00 din.
NAPOMENA: Vlasnici oruzja mogu dostaviti oruzje sledecim ovlascenim servisima i radnjama koje ce umesto Vas transportovati oruzje u Zavod radi ispitivanja i zigosanja. Ta usluga se naknadno placa. Spisak ovlascenih servisa i radnji mozete pogledati ovde.


ONESPOSOBLJAVANJE ORUZJA
Onesposobljavanje oruzja Zavod vrsi u skladu sa Zaknom o oruzju i municiji (Sl. glasnik RS br.. 20/2015), Zakona o ispitivnju, zigosanju i obelezavanju vatrenog oruzja i municije (Sl. glasnik RS br. 46/95), i Pravilnika o onesposobljavanju oruzja (Sl. glasnik RS, br. 9/2016).
Vlasnik vatrenog ili trofejnog oruzja koji zeli da onesposobi oruzje, moze da donese oruzje licno u Zavod ili da ovlasti Zavod ili neko drugo pravno lice ili preduzetnika da to oruzje donese u Kragujevac.
Pre onesposobljavanja vlasnik mora da potpise Zahtev koji mozemo da dostavmo mail-om ili postom i da uplati troskove onesposoljavanja, naknadu ispitivanja i troskove prenosenja.
Cena onesposobljavanja oruzja je .........................................................................12.000,00 din.
Nadoknada za ispitivanje i zigosanje onesposobljenog oruzja je .............................2.200,00 din.
Ukoliko stranka zeli da oruzje preuzme (izvrsi prenosenje) ovlasceno lice Zavoda naplaæujemo putne troskove u iznosu od 25,00 dinara po predjenom kilometru.


OBUKA U RUKOVANJU VATRENIM ORUZJEM
Obuku u rukovanju vatrenim oruzjem Zavod vrsi prema Zaknu o oruzju i municiji (Sl. glasnik RS br. 20/2015) i Pravilnikom o obuci u rukovanju vatrenim oruzjem, uslovima za bavljenje popravljanjem i prepravljanjem oruzjem i prometom oruzja i municije (Sl. glasnik RS br. 13/2016).
Obuka u rukovanju vatrenim oruzjem vrsi se u dva dana. Prvi deo je praktièna obuka u rukovanju prema vrstama vatrenog oruzja i vrsi se svakim radnim danom. Drugi deo je teorija i test obavlja se prema dogovoru tj. kada ima pet i vise kandidata.
Cene obuke prema vrstama vatrenog oruzja su za:
- pusku s glatkim cevima - lovacku pusku .................................................................6.000,00 din.
- malokalibarsku pusku - MK .....................................................................................6.000,00 din.
- oruzje za liènu bezbednost - pistolj i revolver ..........................................................8.000,00 din.
- pusku s olucenom cevi - lovacki karabin ...............................................................10.000,00 din.
- automatsku pusku .................................................................................................12.000,00 din.
Troskove onesposobljavanja i nadoknada ispitivanja i zigosanja oruzja kao i cenu obuke mozete uplatiti na tekuci racun Zavoda broj 150-1133-37 ili na blagajni Zavoda.
Za sve dodatne informacije osoblje Zavoda stoji vam na raspolaganju.